English version

Vezi estimarile hotelierilor pentru acest an

In primele luni ale acestui an Epoque Hotel, clasificat la 5 stele, a inregistrat un grad de ocupare de 50%, peste asteptari intr-o perioada cunoscuta in industrie ca fiind off-peak.

„Acest rezultat se datoreaza in mare masura si faptului ca dupa un an 2012 extrem de agitat din punct de vedere politic, exista o mai mare stabilitate la nivelul guvernului, aspect ce influenteaza segmentul de business travel pe care il deservim cu preponderenta. In ceea ce priveste turismul de leisure, acesta a cunoscut la randul sau o crestere simtitoare, iarna blanda ajutand mult in acest sens”, a declarat Alex Oproiu, CEO la Epoque Hotel.

Hotelul Pullman, clasificat la 4 stele, a inregistrat si el o usoara crestere a gradului de ocupare in primele luni ale acestui an, pe fondul rezervarilor venite de la grupuri mari si nu numai. Markus Koller, director general in cadrul Pullman, a declarat ca in 2012, in ciuda conditiilor dificile din piata, unitatea si-a pastrat stabil gradul de ocupare

Intre schimbarile remarcate de hotelieri in prima parte a anului 2013 se numara rezervarile facute cu putin timp inainte de cazare.

De asemenea, s-a observat si o scadere a numarului mediu de nopti per client, a precizat Alex Oproiu.

Markus Koller a declarat ca, daca stabilitatea economica si politica se va mentine in continuare, se estimeaza un avans important, pe fondul majorarii activitatii pe zona de corporate, precum si datorita cresterii interesului pentru piata de leisure din Bucuresti.

Pentru acest an, hotelul Epoque estimeaza o crestere de 10% a businessului, in principal datorita avansului pe zona de clienti companii. Principalii factori ai acestei cresteri sunt climatele economic si politic mai stabile.

Directorul general al retelei hoteliere Ibis Romania, Ioan David, apreciaza ca in 2013 businessul pe care il conduce va inregistra cresteri, avansul va fi generat in general de sergmentul de leisure.

Pentru Ibis, unul din trend-urile pe care se mizeaza in acest an este si redinamizarea segmentului de conferinte si seminarii, datorata reluarii evenimentelor si cursurilor din cadrul proiectelor europene.

Pentru ca Bucurestiul este in principal o destinatie de business, orice schimbare produsa in mediul economic se reflecta si asupra domeniului hotelier intr-un timp foarte scurt. In 2013 ne asteptam insa ca piata sa isi mentina trendul usor crescator din 2012, iar la nivel competitional principalii jucatori de pe aceasta piata sa isi intensifice actiunile pentru sporirea cotei de piata, au declarat reprezentantii hotelului Radisson Blu din Bucuresti.

Sursa: Wall-Street [01.04.2013]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.