English version

Turistii vor putea merge pe urmele dinozaurilor pitici din Tara Hategului

In aceasta vara in geoparcul din Tara Hategului va fi inaugurata o poteca tematica care se va numi Valea Dinozaurilor, pe care turistii vor putea sa mearga pe urmele dinozaurilor pitici.

Proiectul initiat de Asociatia Geomedia vizeaza reamenajarea potecii tematice denumite Valea Dinozaurilor, considerata una dintre cele mai frumoase sapte poteci tematice din Romania. 

„Poteca va avea o lungime de 8 km pe traseul Sinpetru – Ohaba Sibisel – Nucsoara, va putea fi parcursa pe jos, cu bicicleta si, partial, cu masina, iar de-a lungul ei vizitatorii vor putea strabate locurile in care, in urma cu circa 120 de ani, Ilona Nopcsa, sora celui dintai cercetator al dinozaurilor din Tara Hategului, Franz Nopcsa, descoperea primele fosile de dinozaur. Dar, in drumul lor, turistii vor mai putea zabovi si la centrele de vizitare Casa Dinozaurilor Pitici, Casa Traditiilor si Centrul de vizitare al Parcului National Retezat de la Nucsoara, vor putea admira Biserica din satul Sinpetru, campurile cu granit, peisaje, habitate specifice, arhitectura locala si vor afla cum se gospodareau oamenii pe baza resurselor naturale vizitand Complexul tehnicii populare din satul Pestera”, a declarat purtatorul de cuvant al Geoparcul Dinozaurilor din Tara Hategului, Adina Popa.

Coordonatorul proiectului, Alexandru Andrasanu, a declarat ca proiectul vizeaza dezvoltarea de activitati educationale si de formare pentru integrarea potecii in activitatile comunitatii locale si ale Retelei EduGeoparc, prin intermediul atelierelor si sesiunilor de formare adresate elevilor, membrilor Asociatiei Femeilor din Sintamaria Orlea si promotorilor de turism din zona.

Proiectul beneficiaza de o finantare in valoare de aproximativ 25.000 RON si este derulat impeuna cu Unitatea de Administrare a Geoparcului Dinozaurilor Tara Hategului – Universitatea din Bucuresti, Asociatia Femeilor din Sintamaria Orlea, Primaria comunei Sintamaria Orlea si Scoala Gimnaziala Sintamaria Orlea.

Sursa: Wall-Street [17.05.2015]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.