English version

Tranzactii imobiliare de 248 de mil. de euro in Cluj in 2014

248 de milioane de euro a fost valoarea totala a tranzactiilor incheiate anul trecut in municipiul Cluj Napoca, conform ghidului tranzactiilor imobiliare, realizat de Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR), in parteneriat cu primaria municipiului Cluj-Napoca si cu sprijinul companiilor de consultanta Veridio si KPMG.

“Raportat la nivel anual, in 2014 am avut cu peste 28% mai multe tranzactii ca in 2013. De asemenea, valoarea acestora a depasit-o cu aproape 23% pe cea din 2013″, a declarat Adrian Vascu, presedintele Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania.

Tranzactiile care apar in ghid au fost incheiate intre persoane fizice, juridice sau ambele si au avut drept obiect terenuri, case, apartamente, dar si spatii comerciale (de birouri, industriale, etc.). Pentru a se asigura o comparatie relevanta, toate sumele tranzactionate au fost convertite in euro, la cursul mediu al BNR din luna in care a fost perfectata tranzactia.

Ghidul tranzactiilor imobiliare cuprinde date privind volumul si valoarea toatala a proprietatilor tranzactionate, repartizarea acestora pe tipuri de proprietati (apartamente, case, terenuri, etc.), preturile medii pe metrul patrat repartizate pe cartiere si pe intregul municipiu, dar si alte cifre relevante.

Sursa: Imobiliare.Net [22.05.2015]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.