English version

TAROM a obtinut prelungirea cu 2 ani a permisului de zbor in SUA

TAROM a obtinut prelungirea cu 2 ani a permisului de zbor in SUA, compania romaneasca cu capital de stat avand acum timp pana in noiembrie 2021 sa reia cursele spre continentul american.

Departamentul de Transport al SUA a aprobat, recent, o cerere depusa de TAROM pentru extinderea permisului in baza caruia poate opera zboruri pe aeroporturile americane. Permisul a fost reinnoit pentru 2 ani, pana pe 14 noiembrie 2021.

In paralel, autoritatile americane au aprobat o cerere similara inaintata de Just Us Air, care a devenit, astfel, a doua companie aeriana romaneasca care obtine permisiunea de a opera zboruri in SUA. Just Us Air este un transportator aerian cu capital privat, infiintat in 2017.

TAROM a spus de mai multe ori in ultimii ani ca vrea sa reia zborurile directe catre SUA, intrerupte in 2003. In luna octombrie 2019, fosta directoare a companiei, Madalina Mezei, a declarat ca TAROM ar putea relansa cursele spre SUA incepand cu luna mai 2020.

Tarom a depus deja cereri pentru sloturi de zbor pe aeroporturile New York JFK, New York Newark si Chicago O’Hare. Potrivit informatiilor vehiculate pe surse, compania negociaza inchirierea a doua aeronave Airbus A330 pentru operarea curselor. 

Sursa: Profit [27.11.2019]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.