English version

Studiu: europenii inca isi pastreaza planurile de vacanta pentru acest an

Mai mult de jumatate dintre participantii din Europa (56%) la un studiu privind turismul inca isi doresc sa calatoreasca intre lunile mai si septembrie 2020, atat timp cat destinatiile preferate nu vor fi in carantina, potrivit unui studiu realizat de LuggageHero.com, retea globala de gazduire a bagajelor.

O treime dintre respondenti vor incerca sa evite orasele mari si transportul public, iar 17% vor calatori in interiorul tarii in care locuiesc. Totodata, mai mult de un sfert - 27%, au confirmat ca isi vor reduce bugetul de vacanta pentru acest an cu cel putin 40%.

44% dintre respondenti au declarat ca nu isi vor schimba traseul pentru calatoriile care vor avea loc incepand cu luna mai. Procentajul la nivel mondial este, de asemenea, apropiat: 50%. Studiul arata ca 61% dintre europenii participanti la sondaj au avut cel putin o calatorie planificata pentru lunile martie-aprilie, iar COVID-19 a avut un impact major, conform estimarilor.

In plus, 20% dintre acestia au spus ca acea calatorie era una in cuplu, iar alti 9% urmau sa plece alaturi de familie, deci impactul real ar fi chiar mai mare. 47% si-au anulat deja rezervarile si inca 32% sunt pe cale sa faca acest lucru.

In ceea ce priveste calatoriile care vor incepe dupa aceste doua luni incerte, europenii raman optimisti si isi pastreaza planurile: 56% au spus ca inca vor sa viziteze destinatiile alese atat timp cat nu se va institui carantina in acele locatii.

Doar o mica parte dintre respondenti (8%) si-au anulat deja rezervarile pentru vacante programate in perioada mai - septembrie 2020.

Potrivit raspunsurilor, 44% nici macar nu iau in considerare modificarea traseului din destinatia de vacanta si inca vor sa viziteze locurile pe care si-au propus sa le vada, dar unii dintre ei (32%) vor incerca sa evite transportul public sau orasele mari, pentru a se simti mai in siguranta. O alta parte a participantilor la studiu (17%) planuieste sa ramana mai aproape de casa si sa calatoreasca in interiorul tarii in care locuiesc.

Doar 46% dintre respondenti au spus ca vor avea aceleasi sume disponibile pentru vacantele din acest an, iar aproximativ un sfert dintre participanti au declarat ca vor reduce cheltuielile cu vacantele cu cel putin 40%.

Chestionarele au fost trimise prin email si au fost completate online prin Google Forms de catre 2.496 persoane din intreaga lume, in perioada 15.03.2020 - 16.03.2020.

Sursa: Profit [18.03.2020], Wall-Street [18.03.2020]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2020 Fivestar Hospitality.