English version

Se dezgheata tranzactiile cu terenuri: Dedeman a cumparat un teren pentru al doilea magazin din Constanta

Dedeman, cel mai mare retailer român, a cumparat un teren de 3,5 ha în Constanta, lânga centrul comercial TOM, pentru circa 6 mil. euro si a început deja lucrarile la cel de-al doilea magazin din acest oras, potrivit companiei de consultanta imobiliara Colliers International, intermediarul tranzactiei.

Pe finalul unui an cu cinci inaugurari de magazine si cel putin tot atâtea terenuri cumparate, Dedeman si-a asigurat locatia pentru al doilea magazin în Constanta. Retailerul de bricolaj a început deja lucrarile la constructia magazinului, planificat pentru deschidere la începutul anului viitor.

Terenul este situat în partea de Nord a orasului, pe Bulevardul Tomis, în apropierea centrului comercial TOM în care opereaza Carrefour si Bricostore.

„Zona din jurul centrului TOM are toate premisele pentru a se dezvolta ca schema dominanta din Constanta pe segmentul de retail. Decathlon si Selgros au deja în constructie magazinele în incinta complexului, în timp ce Kika a anuntat ca va demara în cel mai scurt timp lucrarile pe terenul achizitionat cu câtiva ani în urma. Totodata, în dreptul zonei comerciale este în proces de executie proiectul de subtraversare a Bulevardului Tomis, solutie ce va gestiona traficul generat de zona de retail în plina expansiune”,  explica Sînziana Oprea, consultant în cadrul diviziei de terenuri a Colliers International.

Dedeman ramâne în topul celor mai dinamici retaileri si în acest an, în care a fost de departe printre cei mai activi cumparatori de terenuri.

Deoarece pietele nu sunt înca saturate pentru acest tip de spatii, orasele cu o populatie mai mare de 50.000 locuitori ramân înca tinta retailerilor de tip big box, mai ales acolo unde competitia este înca scazuta, considera consultantii Colliers.

Fratii Paval, proprietarii Dedeman, au o avere estimata la 280-300 mil. euro în ultima editie a Top 300 Capital si se plaseaza pe pozitia 17, în crestere puternica fata de anul trecut.

Sursa: Flux Imobiliar [29.11.2011]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.