English version

Rusia aloca peste 300 miliarde de ruble pentru dezvoltarea turismului intern si extern

Pe data de 26 iulie, guvernul rus a aprobat programul federal privind dezvoltarea turismului intern si extern pana in 2016, pentru a carui realizare vor fi alocate 332 miliarde de ruble, din care doar o treime vor fi asigurate de la bugetul statului rus, restul provenind din surse extrabugetare.

Unul dintre principalele obiective ale noului program este cel de a majora de 7 ori afluxul de turisti straini si de 1,4 ori turismul intern. Totodata, programul mai prevede cresterea de 4,4 ori a volumului de servicii turistice, de 3,9 ori a locurilor de cazare oferite de hoteluri si de 1,4 ori a numarului de angajati din domeniu.

De coordonarea programului de va ocupa Ministerul Sportului si Turismului al Federatiei Ruse, precum si Ministerul Regiunilor si Rosturism.

Potrivit Ministerului Sportului si Turismului, in 2009 volumul de servicii cu plata in domeniul turismului a fost de 70,9 miliarde de ruble, cu 7,5% mai putin decat in 2008.

Totodata, si numarul turistilor straini care au vizitat Federatia Rusa in 2009 a scazut cu 8,5%, pana la 2,1 milioane de persoane.

In scopul realizarii noului program, autoritatile ruse doresc dezvoltarea initiativei private, incusiv crearea de intreprinderi mici si mijlocii in domeniul turismului, implementarea de noi specializari in acest domeniu si cresterea prestigiului unor astfel de profesii.

Atragerea de fonduri private se va realiza, in viziunea departamentelor abilitate, prin subventionarea dobanzilor si prin majorarea termenelor de rambursare a creditelor contractate de agentii in domeniu.

Sursa: Financiarul [28.07.2010]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.