English version

Romania prezenta in top 5 cele mai bantuite paduri din lume

Padurea Hoia-Baciu din judetul Cluj a fost inclusa intr-un top 5 al celor mai bantuite paduri din lume realizat de televiziunea britanica BBC.

Alaturi de padurea Hoia-Baciu in top mai sunt incluse padurea Wychwood din Anglia, Insula Papusilor din Mexic, Padurea Neagra din Germania si Padurea Aokigahara din Japonia.

Jurnalistii de la BBC noteaza ca padurea Hoia-Baciu din Transilvania a atras o atentie nedorita de peste o jumatate de secol. Localnicii oraselor din apropiere sustin ca padurea – care are o poiana circulara in centru – este un portal, iar cei care trec prin el s-ar putea sa nu se mai intoarca niciodata. Oricine supravietuieste povesteste despre stari de anxietate si greata pe toata durata in care au stat acolo. Copacii, despre care se spune ca erau odata drepti si inalti, sunt acum rasuciti in noduri, mai scrie BBC.

Aceeasi padure a fost inclusa de curand intr-un top facut de revista americana Travel+Leisure, care, de asemenea, o plasa printre cele mai infricosatoare paduri din lume.

Desele aparitii ale unor fenomene stranii in padurea Baciu, din apropierea Clujului, din ultimele decenii, au starnit interesul unor echipe de cercetatori romani ale fenomenelor paranormale. 

Sursa: Adevarul [22.01.2013], Ziare.com [22.01.2013]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.