English version

Reducerile acordate de Aeroportul din Timisoara catre Wizz Air sunt ilegale

Discounturile acordate de aeroportul din Timisoara companiei aeriene low-cost Wizz Air, de pana la 85% din tarifele operatorului aerian, reprezinta un ajutor de stat ilegal care trebuie anulat, potrivit deciziei Tribunalului Timis intr-un proces initiat de Carpatair impotriva Aeroportului International Traian Vuia din Timisoara.

In decizia tribunalului se mentioneaza ca masura este selectiva intrucat singurul beneficiar al acestor discounturi este Wizz Air, iar in aceasta situatie se instituie o discriminare evidenta intre transportatorii aerieni care folosesc aeronave mai mici si Wizz Air intrucat, intrucat cei dintai nu ar putea beneficia de acest discount nici daca ar transporta un numar mai mare de pasageri, sau daca ar avea un numar mai mare de aterizari/ decolari decat Wizz Air.

Investigatia cu privire la relatiile contractuale dintre aeroportul din Timisoara si Wizz Air, respectiv un contract de marketing incheiat in 2008 si neplata unor taxe de aeroport in valoare de 2,6 mil. EUR, precum si reduceri suplimentare de 72% pana la 85% la toate taxele de aeroport pentru aeronavele de mare capacitate, s-a deschis la sesizarea companiei aeriene Carpatair, cu hub-ul la Timisoara.

Sursa: Curierul National [20.09.2011], Wall-Street [20.09.2011], Ziarul Financiar [19.09.2011]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.