English version

Pe litoral sunt asteptati 40.000 de turisti in minivacanta de 1 Mai

In minivacanta de 1 Mai sunt asteptati sa soseasca pe litoralul romanesc al Marii Negre aproximativ 40.000 de turisti, cu circa 20% mai multi decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Cu ocazia deschiderii sezonului estival vor fi organizate o serie de evenimente printre care o parada a aproape 100 de masini off-road, de epoca si de motociclete de mare putere, dar si concerte in aer liber si in cluburi, hotelierii sustinand ca de 1 Mai va fi o deschidere in forta a sezonului estival.

De 1 Mai, in statiunea Mamaia vor fi deschise aproape 90% dintre hoteluri, in conditiile in care capacitatea totala de cazare a statiunii este de circa 35.000 de locuri, dintr-un total de 120.000 de locuri de cazare care sunt pe intreg litoralul romanesc, potrivit centralizarilor Institutului National de Statistica, INS.

Avem o crestere cu 20% a nivelului de vanzari si pentru 1 Mai si pentru sezon, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, mai mult pentru statiunea Mamaia. Pentru sudul litoralului vanzarile merg putin mai lent, dar acesta este ritmul normal, a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, ALDD.

Tarifele sunt de 50 RON/noapte de persoana la un hotel de 3 stele, de 90 RON la o unitate de 4 stele, iar pentru un hotel de 5 stele turistul trebuie sa achite 100 RON/noapte, in preturile respective fiind inclus si micul dejun.

Tarifele sunt mai mici in cazul in care sunt achizitionate pachete pentru intreaga perioada cuprinsa intre 1 si 6 mai.

In ceea ce priveste slujbele de Paste, reprezentanta ALDD a declarat ca se fac demersuri la Patriarhia Romana si Arhiepiscopia Tomisului pentru a se permite oficializarea acestora pe plaja, la Mangalia si Constanta, avandu-se in vedere construirea unor capele. 

Sursa: Economica [01.04.2013]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.