English version

Pe 23 ianuarie Carpatair a obtinut intrarea in insolventa

Pe data de 23 ianuarie, compania aeriana Carpatair a obtinut intrarea in insolventa, intentia companiei fiind de a urma un proces de reorganizare judiciara.

Compania a anuntat ca, printre cauzele acestei decizii se afla litigiile impotriva Aeroportului Timisoara avand ca obiect activitati anticoncurentiale investigate in prezent de Comisia Europeana dar si de instantele si autoritatile nationale, daunele estimate ridicandu-se la circa 30 mil. EUR.

In timpul procesului de reorganizare, compania va continua o activitate comerciala normala, iar conducerea companiei va fi asigurata de actuala echipa de management condusa de Nicolae Petrov, sub supravegherea administratorului judiciar desemnat.

Din 2005, Carpatair detine certificarea standardelor de calitate si siguranta IOSA, fiind singurul operator privat de transport aerian din Romania si una dintre primele companii aeriene din Europa de Est care respecta aceste standarde certificate la nivel international pentru zborurile comerciale.

Potrivit datelor publicate pe Ministerul de Finante, Carpatair a inregistrat in 2012 o cifra de afaceri de 245,82 mil. RON, in scadere cu 17% fata de anul anterior si pierderi de putin peste peste 36 de mil. RON.

Sursa: Capital [24.01.2014]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2020 Fivestar Hospitality.