English version

Paralela 45: crestere cu aproape 50% a vanzarilor pe perioada Targului de Turism

Vanzarile inregistrate de agentia de turism Paralela 45 pe toata perioada Targului de Turism au crescut cu aproape 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cea mai cautata destinatie fiind Grecia. Aproape 60% din pachetele cumparate de turisti sunt in insulele elene, in special Mykonos si Santorini, cu zborurile charter sau cu transport individual.

Circuitele au fost si ele solicitate pe perioada targului, cele mai accesate fiind cele din primavara si vara in destinatii precum: India, Rusia, Israel si Iordania, dar si capitalele europene.

Turismul social si cel pentru seniori au inregistrat de asemenea cresteri, in special ofertele pentru Spania si Turcia, dar si Bulgaria. Cele mai vandute oferte au fost Madeira (Portugalia), Istanbul, Cappadocia si Riviera Mediteranei, Costa Brava, Sicilia si Toscana.

Pentru Paste cele mai cautate oferte au fost cele in Bulgaria, Romania si Antalya, dar romanii au ales sa petreaca Sfintele Sarbatori si in Cracovia, Croatia sau Toscana.

Alin Burcea, proprietarul agentiei de turism Paralela 45, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 44-45 mil. EUR, in crestere cu 10-12% fata de 2014.

Sursa: Daily Business [19.03.2015], Economica [19.03.2015], Wall-Street [19.03.2015]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.