English version

Muzeul Taranului afectat de taierea bugetului si de reducerea personalului

Virgil Stefan Nitulescu, director general al Muzeului National al Taranului Roman, MNTR a declarat ca institutia a avut de suferit, atat prin taierea drastica a bugetului in perioada 2010 – 2012, cat si prin reducerea personalului, fara posibilitatea de a mai angaja pe perioada nedeterminata, ceea ce a fortat muzeul sa incheie contracte de colaborare, fapt care a afectat, si mai mult, bugetul pentru bunuri si servicii.

Pe de alta parte, scazand puterea de cumparare a vizitatorilor, au scazut si veniturile proprii ale muzeului, care, oricum, nu erau foarte mari, a precizat Nitulescu.

Anul trecut, muzeul a fost vizitat de circa 88.000 persoane si a inregistrat venituri de 1,2 mil. RON. Muzeul obtine venituri proprii din vanzari la magazinul muzeului, venituri din inchirieri si redevente, bilete de intrare in muzeu, bilete de intrare la filme si bilet de intrare la targuri.

Marirea bugetului Ministerului Culturii poate imbunatati activitatea muzeului, crede Nitulescu.Acesta apreciaza ca este necesara o interventie a Guvernului care sa accepte realizarea de investitii in domeniul culturii. Intregul buget al Ministerului Culturii este extrem de grav amputat. De asemenea, este nevoie de o modificare a legislatiei in domeniul achizitiilor publice, care sa permita muzeului sa faca achizitiile necesare atunci cand are nevoie de ele, deblocarea posturilor, a mai adaugat Nitulescu.

Muzeul Taranului Roman, Muzeu National de Arte si Traditii, detine cea mai bogata colectie de obiecte taranesti din Romania, avand in patrimoniu circa 90.000 de piese. Aici lucreaza 132 de persoane.

Sursa: Wall-Street [27.03.2013]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2020 Fivestar Hospitality.