English version

Muzeul National de Arta al Romaniei va putea fi vizitat si virtual

Cel mai probabil din luna februarie a acestui an, galeriile permanente ale Muzeului National de Arta al Romaniei, MNAR, din Bucuresti vor putea fi vizitate si virtual.

Astfel, fiecare sala din galeriile permanente si din muzeele satelit - Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul Zambaccian si Muzeul Theodor Pallady - vor putea fi vazute virtual si cu detalii pe anumite lucrari.

Tururile se vor incarca pe site-ul muzeului si vor putea fi accesate gratuit de orice persoana interesata.

In 1948, prin hotararea Consiliului de Ministri, palatul regal din Calea Victoriei (cu exceptia salilor de receptie) trece in administrarea si folosinta Ministerului Artelor si Informatiilor, in perspectiva deschiderii unui muzeu national de arta. In 1950 este inaugurata prima galerie a muzeului, cea de arta nationala, iar in anii urmatori au fost inaugurate succesiv galeria de arta universala si cea de arta veche romaneasca.
Muzeul a functionat neintrerupt pana in 1989. In timpul evenimentelor din decembrie, cladirea a fost distrusa in proportie de 80%, peste 1.000 de obiecte de arta fiind si ele degradate sau distruse. In 1990, printr-o hotarire de guvern, intreaga cladire a fostului palat regal este atribuita Muzeului National de Arta al Romaniei.

Muzeul National de Arta are trei galerii de arta si o istorie regala. Galeria de Arta Europeana, Galeria de Arta Veche Romaneasca si Galeria de Arta Romaneasca Moderna.

Sursa: Wall-Street [10.01.2014]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.