English version

Ministerul de Externe a acordat pasapoarte diplomatice lui Ivan Patzaichin, Grigore Lese si Iolandei Balas

Pe data de 24 ianuarie, Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a acordat pasapoarte diplomatice fostilor sportivi Iolanda Balas Soter si Ivan Patzaichin, precum si artistului Grigore Lese, cei trei urmand sa participe la campanii de promovare a Romaniei in strainatate.

La eveniment a participat si ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini, initiatoarea proiectului „Romania Promovata prin Valori” la care s-a asociat si Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, pasapoartele diplomatice electronice acordate personalitatilor care au primit ttitlul de „Ambasadori ai Turismului Romanesc” au fost emise in scopul facilitarii reprezentarii de catre acestia a intereselor statului roman, atunci cand calatoresc in strainatate in misiuni oficiale.

Proiectul „Romania Promovata prin Valori” a fost demarat la initiativa Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism. Proiectul reprezinta o noua forma de promovare a Romaniei, care isi propune sa completeze campaniile de imagine aflate in derulare.

In cadrul evenimentului din luna august 2013 au fost desemnati 8 ambasadori, fiecare reprezentand imaginea unui domeniu turistic: Grigore Lese - turism rural, Elisabeta Lipa- turism balnear, Ilie Nastase - turism de tip city break, Ivan Patzaichin - ecoturism, Stefan Popa Popas - turism cultural, Iolanda Balas Soter - turism montan, Gabriela Szabo - turism activ si de aventura si Gheorghe Zamfir – circuite istorice.

Pana in prezent au mai fost inmanate pasapoartele diplomatice fostei campioane mondiale la atletism Gabriela Szabo, fostului jucator de tenis Ilie Nastase si artistului Gheorghe Zamfir.

Sursa: Mediafax [17.01.2014], Ordinea Zilei [17.01.2014]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.