English version

Lufthansa va majora tarifele biletelor de avion

Compania aeriana Lufthansa a anuntat ca va majora preturile biletelor, refuzand sa absoarba costurile suplimentare generate de extinderea de la 1 ianuarie a pietei UE de certificate pentru emisii de carbon catre industria transporturilor aeriene.

Grupul german estimeaza ca va inregistra in acest an costuri suplimentare de 130 mil. EUR in urma intrarii pe piata permiselor pentru emisii de carbon.

Potrivit legislatiei UE, companiile de transporturi aeriene trebuie sa cumpere din acest an certificate de emisii de carbon pentru zborurile care aterizeaza sau decoleaza in cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Elvetia, Norvegia si Islanda.

Industria transporturilor aeriene estimeaza ca introducerea schemei va induce costuri suplimentare de 1 mld. EUR in acest an, care vor creste la 2,8 mld. EUR pe an pana in 2020. Punctul culminant din punct de vedere al preturilor ar trebui sa fie martie 2013, cand companiile vor trebui sa prezinte certificatele corespunzatoare emisiilor poluante din acest an.

Companiile primesc gratuit certificate reprezentand 85% din consumul estimat pentru 2012, insa acuza ca estimarile sunt vechi, calculate in baza traficului din perioada 2004-2006, care a crescut si va continua sa creasca.

Sursa: InCont.ro [03.01.2012]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.