English version

Investitii de 150 mil. EUR in turismul balnear

Turismul balnear atrage anul acesta investitii de aproximativ 150 mil. EUR, iar cea mai mare parte din suma merge catre modernizarea hotelurilor comuniste si reclasificarea lor superioara.

In luna martie a acestui an, ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediul de Afaceri, Maria Grapini a semnat un protocol de colaborare cu Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania, OPTBR, Asociatia Nationala a Statiunilor Turistice din Romania, ANSTR, si Ministerul Economiei, in vederea dezvoltarii statiunilor balneare, in contextul in care ministrul si-a stabilit o prioritate din acest lucru.

Nicu Radulescu, presedintele OPTBR a declarat ca sunt cateva investitii ce se vor finaliza anul acesta si altele ce vor fi demarate in cursul acestui an. In mare, este vorba de modernizarea hotelurilor din anii ’70 – care trebuie aduse de la 1 stea sau 2 la 3-4 stele, iar acestea sunt greu de refacut, a precizat Radulescu.

Sectorul balnear atrage anual 850.000 - 1.000.000 de turisti, mai mult de jumatate dintre ei fiind pensionarii veniti prin CNPAS, insa pe an ce trece creste si numarul celor veniti la wellness, si nu la bai.
 
La o cheltuiala medie de 75 EUR/persoana, turismul balnear atrage anual 65-75 mil. EUR. Dar fiindca profilul clientilor s-a schimbat, iar familiile cu copii, oamenii obositi, si nu neaparat bolnavi, sau organizarea de teambuildinguri in unitati de cazare din zonele cu specific balnear au crescut in 2012 cu cel putin 10% numarul turistilor, sunt sanse ca intr-un termen scurt spre mediu, acest segment sa atraga venituri mai mari cu 20%-30%.

Sursa: Capital [31.03.2013]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.