English version

Inca cinci statiuni au primit statutul de statiune balneoclimaterica

La sfarsitul saptamanii trecute, printr-o Hotarare de Guvern au primit statutul de statiune balneoclimaterica cinci noi statiuni din Romania, respectiv statiunile 1 Mai, Eforie, Baile Tusnad, Geoagiu-Bai si Buzias.

Nicu Radulescu, presedintele Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania, OPTBR a declarat ca daca ministerul va dori sa faca investitii pe baza parteneriatelor publice-private, statiunile care au statut balneoclimateric vor putea sa beneficieze de proiecte cu prioritate.

Pe lista localitatilor si arealelor pentru care a fost acordat statutul de statiune balneoclimaterica pana in prezent se numara:
- orasul Sovata, judetul Mures
- orasul Ocna Sibiului, judetul Sibiu
- orasul Baile Olanesti, judetul Vālcea
- arealul Calimanesti-Caciulata, judetul Valcea
- arealul Baile Felix in structura comunei Sanmartin, judetul Bihor
- orasul Covasna, judetul Covasna 

Inainte de acordarea statutului de statiune balneoclimaterica, statiunile din Romania erau clasificate ca fiind de interes local sau national.

Documentatia pentru obtinerea statutului de statiune balneoclimaterica trebuie sa arate ca in zona exista stabilimente si ca exista un plan de amenajare a teritoriului. Studiile ajung atat la ministerul de resort, cat si la Ministerul Sanatatii pentru obtinerea avizelor necesare.

Sursa: Gandul [24.06.2013]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2020 Fivestar Hospitality.