English version

Hotelul Novotel a fost evaluat la 28,3 milioane EUR

Hotelul Novotel din capitala, clasificat la 4 stele, a fost evaluat in 2009 la 28,3 milioane EUR, sub nivelul sumei de 29,5 milioane EUR, platita in 2006 de compania austriaca Sparkassen Immobilien, divizia de investitii imobiliare a Erste Bank.

Raportul financiar al companiei Sparkassen Immobilien arata ca evaluarea de anul trecut a hotelului Novotel a luat in calcul un randament al investitiei de 9,4%.

Sparkassen Immobilien a preluat hotelul Novotel de la grupul hotelier francez Accor, care a semnat ulterior un contract de inchiriere pe termen lung cu compania austriaca, unitatea hoteliera fiind prima investitie a companiei pe piata locala.

Potrivit ultimelor date disponibile, compania Accor Hotels Romania, care opereaza hotelul Novotel, a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 11,4 milioane EUR si un profit net de aproximativ 1,7 milioane EUR.

Compania de dezvoltare imobiliara Sparkassen Immobilien controleaza pe piata romaneasca, pe langa unitatea hoteliera de patru stele, si centrul comercial Sun Plaza din Bucuresti.

Sursa: Ziarul Financiar [04.05.2010]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.