English version

Grupul hotelier Danubius estimeaza afaceri de 8 mil. EUR pentru complexul hotelier din Sovata

Grupul hotelier Danubius din Ungaria estimeaza o cifra de afaceri de 8 mil. EUR, in crestere cu 20%, din complexul hotelier din Sovata, unde turistii vin pentru tratamente balneare pe baza de apa sarata si namol din Lacul Ursu, considerat „Marea Moarta a Transilvaniei”.
 
Complexul turistic este format din hotelul Danubius Health Spa Resort Sovata clasificat la 4 stele, Danubius Health Spa Resort Bradet de 4 stele si Hotel Faget clasificat la 2 stele, care au in total 800 de locuri de cazare in camere duble.

In 2015, in cadrul complexului s-au cazat 43.000 de turisti, din care 12.000 au fost turisti straini.

In perioada 2013-2014, Grupul Danubius a investit in Romania 7 mil. EUR in modernizarea hotelului Bradet  de 2 stele, devenit Danubius Health Spa Resort Bradet fiind clasificat la 4 stele.

Proprietarii planuiesc noi investitii in renovarea Hotelului Faget si constructia unei piscine exterioare, precum si amenajari ale strandului Lacul Ursu.

In complex exista 4 piscine cu apa dulce si sarata, jacuzzi, circuit kneipp, sala de fitness, sauna, aroma-sauna, precum si piscine pentru copii. De asemenea, adultii pot face tratamente gincologice, dermatologice antipsoriazis, cosmetice sai sedinte de gimnastica individuala sau de grup, in sala sau in aer liber.

Cele 3 hoteluri ale Grupului Danubius se afla la mai putin de 200 de metri de Lacul Ursu, singurul lac heliotermal din Europa. Salinitate sa ridicata i-a adus supranumele de „Marea Moarta a Transilvaniei”.

Danubius Hotels Group este cel mai mare prestator de servicii balneare din Europa Centrala, cu un portofoliu de 56 hoteluri in Ungaria, Marea Britanie, Cehia, Slovacia si Romania. In perioada 2003 – 2014 grupul a investit in Romania 21,4 mil. EUR.

Sursa: Profit [21.12.2015], Wall-Street [21.12.2015]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.