English version

FPTS a prezentat cateva solutii pentru salvarea de la faliment a societatilor din Sudul Litoralului

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii, FPTS a analizat solutiile prioritare menite sa asigure revigorarea si salvarea societatilor de turism din Sudul Litoralului de la faliment, precum si sprijinul acordat Asociatiei Investitorilor in Statiunea Turistica Venus pentru promovarea actiunilor care au ca scop cresterea numarului de turisti.

In acest sens, FPTS propune:
1. Solutionarea tuturor problemelor de infrastructura din transportul rutier si CFR pentru a se mari siguranta in trafic a turistilor si accesul mai usor spre litoral (oprirea tuturor lucrarilor de reparatii si intretinere pe perioada sezonului estival, introducerea trenurilor de viteza, transportul auto de la Gara CFR Constanta spre sudul litoralului sa se realizeze prin statiuni, etc).
2. Realizarea in parteneriat cu Primariile din sudul litoralului a unor Centre de Informare Turistica si rezervari online unde sa fie cuprinse toate bazele turistice.
3. Continuarea diligentelor incepute de FPTS pentru schimbarea structurii anului scolar astfel incat vacanta de vara pentru clasele I - VIII sa inceapa la 1 iunie. Consideram ca Ministerul Educatiei ar trebui sa demareze imediat actiuni de introducere a perioadei de practica a elevilor in Sudul Litoralului care sa aiba ca scop actiuni de mediu, activitati culturale si sportive, precum si stagii de pregatire profesionala.
4. Schimbarea aspectului statiunilor prin solutii de irigare a zonelor verzi si realizarea unui proiect de aductiuni a apei industriale in statiuni.
5. Acesarea de fonduri europene impreuna cu Primariile pentru realizarea unor puncte de atractie, baze sportive, evenimente sportive, reabilitarea Hergheliei Mangalia si organizarea unor concursuri interne si internationale pe hipodrom, cresterea numarului de evenimente, derularea de spectacole la fiecare sfarsit de saptamana.

De asemenea, FPTS invita Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, FPTR, sa se alature eforturilor sale de promovare a turismului din sudul litoralului.

Sursa: Daily Business [12.06.2013]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.