English version

Elena Udrea a anuntat schimbarile in sistemul de cadastru

Ministrul a declarat ca în 2012 se va introduce sistemul informatic integrat de cadastru si carte funciara, registrul general de intrare electronic la nivelul fiecarui birou notarial si schimbul de date pe baza de semnatura electronica.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a anuntat, sâmbata, 26 noiembrie, ca în 2012 se va introduce sistemul informatic integrat de cadastru si carte funciara si se va demara procesul de pateneriat public-privat pentru realizarea lucrarilor de cadastru national.

“Am decis la nivelul Guvernului ca Agentia Nationala pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara sa fie trecuta în subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru ca acest minister are printre atributiile principale dezvoltarea teritoriala.

Având un proiect important la minister, si anume realizarea în urmatoarea perioada a cadastrului, a registrului informatic integrat de cadastru si carte funciara, s-a luat decizia ca ANCPI sa treaca în subordinea ministerului, iar acum pot sa va dau o veste buna, suntem la studiul de fezabilitate pentru realizarea acestui proiect si credem ca undeva la sfârsitul lunii februarie vom fi gata sa demaram procesul de pateneriat public-privat pentru realizarea lucrarilor de cadastru national”, a spus Udrea, la inaugurarea noului Centru de Conferinte al Notariatului Român ‘Auditorium Pallady’.

Presedintele Traian Basescu s-a declarat optimist si a afirmat ca anuntul Elenei Udrea legat de cadastru va deveni realitate.

“Nu este suficient doar accesul în baza de date legata de identitatea persoanelor, trebuie automatizate toate celelalte prestatii pe care dumneavoastra le aveti în parteneriat cu institutii ale statului si vreau sa cred ca ceea ce a anuntat doamna ministru Udrea, astazi, va deveni realitate, iar România va avea un cadastru bine facut si util în timpul cel mai scurt. Pacat ca am întârziat atât de mult, dar eu sper ca lucrurile vor merge destul de repede de acum înainte”, a fost de parere presedintele Basescu.

Sursa: Flux Imobiliar [28.11.2011]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.