English version

Dracula luat in calcul si de actualul minister pentru promovarea Romaniei

Maria Grapini, ministrul pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri a declarat ca mitul Dracula are potential si este pacat ca Romania sa nu castige ceva bani de pe urma sa, mai ales ca multe alte tari traiesc din legenda Dracula, iar noi ramanem cu retinerea ca avem un voievod care a fost catalogat la capitolul Dracula, a precizat ministrul.

Aceasta a declarat ca in general turistii sunt oameni curiosi, ei vin sa vada ceva deosebit intr-o tara.

De asemenea, reprezentantii Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii, FPTS, sustin ideea ministrului si spun ca, in prezent, Dracula este la nivel international cel mai cunoscut mit legat de Romania.

Dan Matei Agathon, presedinte al FPTS, a declarat ca Universal Pictures a anuntat demararea filmarilor la o mare productie cinematografica , dar nu in Romania, ci in Irlanda de Nord, iar daca tara noastra nu se ferea ani de zile de mitul legat de Vlad Tepes si il asumam public la nivel international, Hollywood-ul ar fi ales Romania ca loc de desfasurare a filmelor despre Dracula.

Maria Grapini a dat recent unda verde unui proiect blocat de 2 ani care are ca scop promovarea Romaniei prin intermediul peisajelor din Muntii Carpati si prin interviuri ale unor personalitati, pentru care se vor plati 900.000 EUR. Printul Charles va aparea si in urmatoarele episoade, care vor fi difuzate in sapte tari. De asemenea, campionul la canotaj Ivan Patzaichin va participa si el la acest proiect.

Cea mai mediatizata initiativa de promovare a Romaniei prin exploatarea mitului vampirului Dracula a fost initiata in anul 2001, cand se dorea demararea proiectului Dracula Park, la initiva ministrului Turismului de la acea vreme, Dan Matei Agathon.

Urmatoarea initiativa a venit din partea Elenei Udrea care anunta, in august 2011, ca ministerul pe care il conducea lucra la un circuit Dracula, in paralel cu un circuit rosu, care urma sa cuprinda, printre altele, Scornicestiul, balconul CC, Doftana, cartierul Primaverii si zidul de la Targoviste unde au fost impuscati Nicolae Ceausescu si sotia sa.

Spre sfarsitul anului 2012, secretarul de stat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Barhalescu, anuntat la randul sau ca se doreste promovarea in lume a Romaniei prin intermediul legendei lui Dracula.

Sursa: Economica [21.05.2013], Gandul [21.05.2013], Income Magazine [21.05.2013], Romania Libera [21.05.2013]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2020 Fivestar Hospitality.