English version

Complexul American Village a intrat in faliment si poate fi cumparat cu 9,3 milioane de euro

Complexul rezidential American Village, situat in Pipera, a intrat in faliment si a fost scos la vanzare pentru suma de 9,3 milioane de euro. Suma aceasta reprezinta 35% din creanta catre BCR, finantatorul proiectului dezvoltat de firma Mainrom Invest.

Lichidatorul proiectului, firma Edge Business Restructuring, si-a propus sa vanda 72 de vile, sase blocuri de locuinte si un club, care totalizeaza o suprafata de aproximativ 50.000 de metri patrati. Proiectul presupunea constructia a 126 de vile si a sase blocuri cu 254 de apartamente, investitia ridicandu-se la 50 de milioane de euro. “Constructia complexului a inceput in anul 2006, iar cele 126 de vile sunt in diverse stadii de dezvoltare. In total, mai sunt disponibile 72 de vile, in conditiile in care am reusit sa mai vindem 12 unitati in insolventa. Cele sase blocuri sunt la stadiul de structura, iar clubul - un centru spa multifunctional, cu piscina, spatii de sport, de joaca pentru copii si restaurante - a fost ridicat, insa nu a fost finalizat. Pretul de pornire al negocierilor este de 9,3 milioane de euro, dar cel mai probabil ca vanzarea se va face la un pret cu 10-20% mai redus decat cel oferit de noi. Investitorii interesati au propus preturi cu cateva zeci de procente mai mici decat valoarea propusa, insa credem ca prin negociere vom ajunge la un nivel convenabil pentru ambele parti”, a declarat Corneliu Botnariuc, care a mai mentionat ca a inceput negocierile directe cu 5-6 investitori interesati sa cumpere proiectul.

Cele mai multe proiecte rezidentiale intrate in faliment dupa declansarea crizei au fost preluate in contul datoriilor de catre bancile care le-au finantat, foarte putine proiecte fiind preluate de investitori pentru a le duce la bun sfarsit.

Sursa: Imobiliare.Net [25.02.2015]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2020 Fivestar Hospitality.