English version

Compania Lido vrea sa vanda 1,89% din actiunile detinute la societatea care detine hotelul Intercontinental

Compania Lido pregateste vanzarea, in regim bursier, a 1,89% din actiunile societatii care detine hotelul de 5 stele Intercontinental din Bucuresti.

Consiliul de Adminstratie al societatii Lido Bucuresti a convocat pentru 11 februarie Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor ce are pe ordinea de zi inclusiv propunerea privind vanzarea a 15,78 milioane actiuni, reprezentand 1,89% din capitalul social de la Compania Hoteliera Intercontinental Romania.

Totodata, va mai si prezentat si un raport de evaluare realizat de un evaluator testat si care ar urma sa stea la baza tranzactiei preconizata a avea loc pe sistemul alternativ de tranzactionare AeRO de la Bursa de Valori Bucuresti, unde ambii emitenti sunt listati. La ultimul pret de piata, de 0,1800 RON/actiune al titlurilor companiei care opereaza hotelul Intercontinental, capitalizarea bursiera a acesteia se ridica la 150,04 mil. RON ( respectiv 32,15 mil. EUR), iar valoarea pachetului pe care intentioneaza sa-l instraineze Lido se situeaza, astfel, la 2,84 mil. RON (aproximativ 608.000 EUR).

Suma obtinuta ar urma sa fie utilizata pentru strategia de dezvoltare a societatii pe o perioada de 5 ani (2019-2024). Din compania Lido nu mai face parte hotelul cu acelasi nume din Bucuresti, insa exista alte cladiri emblematice, precum Modern Business Center (constructia in care isi are sediul Bursa de Valori Bucuresti) si Union International Center.

In cazul in care tranzactia va fi aprobata de actionari si va fi incheiata cu succes, Lido va pastra inca o detinere de 10,00% din actiunile societatii care opereaza hotelul Intercontinental Bucuresti. 

Sursa: Profit [09.01.2019]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.