English version

Compania Abu Dhabi Airports a semnat o intelegere cu South Development Group, dezvoltatorul primului aeroport privat din Romania

Compania Abu Dhabi Airports (ADAC), operatorul Aeroportului International din capitala Emiratelor Arabe Unite, a semnat o intelegere cu South Development Group, dezvoltatorul primului aeroport privat din Romania, in baza careia vrea sa asigure administrarea si dezvoltarea de aeroporturi pe piata romaneasca, intelegerea vizand aeroportul Bucuresti si cinci aeroporturi regionale din Romania. Acordul reprezinta prima incursiune a companiei din Abu Dhabi pe pietele internationale. 

ADAC, companie infiintata de guvern in 2006 pentru a coordona dezvoltarea infrastructurii de aviatie din Emirate, detine si opereaza 5 aeroporturi, inclusiv Aeroportul International Abu Dhabi, al doilea mare aeroport al tarii. 

ADAC intentioneaza sa incheie acorduri similare cu companii si aeroporturi din alte patru-cinci state. 

South Development Group a fost infiintata in luna august 2018, avand sediul la Otopeni. Potrivit informatiilor de pe site-ul propriu, compania se ocupa de dezvoltarea Aeroportului Bucuresti „Constantin Brancusi”, primul aeroport privat din Romania. Denumit Aerotropolis, proiectul include, pe langa aeroportul propriu-zis, un parc de birouri hi-tech, cladiri rezidentiale si hoteluri, centre de expozitii si conferinte, precum si o zona de divertisment.

Sursa: Profit [27.11.2019]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2020 Fivestar Hospitality.