English version

City Mall ar putea fi transformat in spital privat

Centrul comercial City Mall, rascumparat de la faliment de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, ar putea fi transformat in spital privat.

„Stim ca se ia in considerare transformarea lui in spital. Daca se va intampla va fi o adevarata aventura. Nu stim daca sunt operatori interesati”, a declarat James Heyworth Dunne, directorul departamentului de investitii din cadrul CBRE Romania.

Contactat de Capital, administratorul centrului comercial, compania Coldwell Banker Affiliates of Romania, nu au vrut sa faca comentarii pe marginea acestui subiect.

Istoria City Mall, complex comercial intrat in faliment in noiembrie 2010, este foarte zbuciumata. Dezvoltatorul proiectului l-a vandut in 2004 pentru 25 mil. euro companiei Jaguar Development, controlata de investitori greci si israelieni.

Un an mai tarziu, mallul avea un nou proprietar, firma Victoria Holding - controlata de Ioannis Papalekas, care platise 46 mil. euro. In 2006, Papalekas dadea prima sa „lovitura” pe piata imobiliara. Valoarea proiectului crescuse substantial si a reusit sa il vanda mult mai scump, adica la 103,5 mil. euro, fondului australian APN European Retail. Cinci ani mai tarziu grecul a revenit la carma proiectului, de aceasta data doar pentru 17,3 mil. euro.

Daca in cazul Tiago Mall, primul centru comercial intrat in faliment, banca finantatoare - tot UniCredit Tiriac Bank - a furnizat un nou credit pentru castigatorul licitatiei, in cazul City Mall nu s-a mai intamplat la fel. UniCredit nu il l-a finantat pe Papalekas in achizitia imobilului.

Centrul comercial City Mall, amplasat langa cimitirul Bellu din Capitala, a intrat in faliment in noiembrie anul trecut, din cauza unor datorii care se ridica la 76 mil. euro. Cei mai mari creditori ai proiectului sunt UniCredit, cu o expunere de 36,7 mil. euro, si Bancpost, care are de recuperat 5,15 mil. euro.

Mall-ul are o suprafata construita de 31.000 mp, din care 14.348 mp inchiriabili, desfasurata pe un teren de 7.774 mp. Alaturat imobilului este si o parcare cu 880 de locuri, care are o suprafata desfasurata de 31.000 mp, din care 3.497 mp este zona comerciala.

Sursa: Flux Imobiliar [23.02.2012]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2020 Fivestar Hospitality.