English version

Cinci localitati vor fi atestate ca statiuni balneare, in aceasta primavara

Noul ministrul al Dezvolarii Regionale si Turismului, MDRT, Cristian Petrescu, a acordat un interviu unui ziar local, in care a vorbit despre hotelurile lasate in paragina si despre statiunile care vor primi, in urmatoarea perioada, statutul de statiuni balneare sau balneoclimaterice.

Cristian Petrescu a precizat ca, la nivel national, nu exista o evidenta a unitatilor hoteliere lasate in paragina si ca, un asemenea inventar ar fi necesar.

Reprezentantul MDRT a precizat anul trecut ca zece localitati au primit statutul de statiuni balneare sau balneoclimaterice, dupa ce Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie Bucuresti a atestat calitatea factorilor naturali cu proprietati de cura din respectivele locatii. Pentru acest an se au in vedere atestarea altor zece localitati. Jumatate dintre acestea vor primi atestatul in primavara acestui an, respectiv localitatile 1 Mai, Buzias, Eforie Nord, Vatra Dornei si Geoagiu Bai.

In total, Romania are 120 de localitati in care exista resurse naturale cu capacitati terapeutice, insa nu toate au infrastructura edilitara sau turistica pentru a deveni statiuni.

Printre aceste localitati se numara si municipiul Bucuresti unde, impreuna cu Ministerul Sanatatii, MDRT este implicat in procesul de relansare a brandului Ana Aslan si a institutului cu acelasi nume, printr-o formula de parteneriat public – privat.

Sursa: Evenimentul Zilei [22.02.2012]

Titlul urmator
A fost lansat portalul... »
Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2020 Fivestar Hospitality.