English version

Chartere din Israel pentru Romania, in aceasta vara

Mirela Matichescu, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, ANT, a declarat ca incepand din aceasta vara, turistii israelieni vor veni in premiera cu zboruri charter in Romania, atat in Constanta, pentru sejururi pe litoral, cat si in Bucuresti, pentru excursii de tip city break.

Primul charter cu turisti israelieni va ajunge pe aeroportul Kogalniceanu pe data de 9 iunie, iar ultimul, pe data de 15 septembrie.

Charterul va ajunge o data pe saptamana la Constanta, avioanele vor apartine copaniei Blue Air, iar de celelalte servicii se va ocupa agentia de turism Mareea.

Marius Usturoiu, proprietarul Mareea a declarat ca in acest an va fi un proiect pilot si turistii israelieni vor ajunge doar la hoteluri de 3 si 4 stele in statiunea Mamaia, cu pachete all inclusiv sau cu demipensiune. Anul viitor va fi extinsa oferta si pe sudul litoralului si spera sa aduca doua sau chiar trei chartere.

Reprezentantul Mareea a precizat ca pachetul mediu platit de un turist israelian pentru o vacanta pe litoral, incluzand zborul si o saptamana de cazare, ajunge la 550 EUR.

Pentru acest an se estimeaza ca vor ajunge pe litoralul romanesc peste 2000 de turisti din Israel, fata de anul trecut cand pe litoral au sosit doar 484 de turisti israelieni.

Alte trei zboruri charter pe saptamana vor fi operate pe ruta Tel Aviv - Bucuresti incepand cu data de 6 mai si pana in toamna. Pachetele pentru Bucuresti sunt de 3 zile, iar turoperatorul a semnat deja contracte cu hotelurile din Capitala pentru 3.500 de turisti.

Turoperatorul israelian Meshek INGS intentioneaza sa deschida si o cursa curse charter spre Iasi, pentru turistii care fac circuite in nordul tarii.

Anul trecut, touroperatorul a adus aproximativ 3.000 de turisti israelini, care au venit cu zboruri regulate pentru circuite in tara.

Matichescu a precizat ca incepand din aceasta vara, ANT va demara promovarea pe piata din Israel si estimeaza pentru acest an o crestere de 70% a numarului de turisti israelieni veniti in vacanta in Romania.

Anul trecut au ajuns in Romania peste 96.600 de vizitatori din Israel, dintre care Bucurestiul a atras 74.000, iar statiunile montane 16.000.

Sursa: Daily Business [17.03.2014], Mediafax [17.03.2014]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.