English version

Centrul Roman de Coordonare a Conventiei Carpatice privind Turismul Durabil in Muntii Carpati va fi innfiintat in Brasov

Ministerul Economiei vrea sa infiinteze Centrul Roman de Coordonare a Conventiei Carpatice privind Turismul Durabil in Muntii Carpati, cu sediul la Brasov, care sa gestioneze traficul de turisti si destinatiile turistice din Carpati. Centrul va avea cinci posturi, iar cheltuielile de personal generate sunt estimate la 25.000 RON/luna.

„Centrul se va infiinta in cadrul Autoritatii Nationale pentru Turism, ANT, si va fi finantat de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri”, arata proiectul de hotarare pe aceatsa tema publicat de minister.

„Reprezentantii statelor membre ale initiativei regionale Conventia Carpatica - Ucraina, Cehia, Slovacia, Ungaria, Serbia si Muntenegru, Romania si Polonia - pe teritoriul carora se afla Muntii Carpati, s-au reunit in luna aprilie a acestui an la Brasov, la intalnirea grupului de lucru privind turismul durabil, ocazie cu care s-a discutat infiintarea unui Centru de Coordonare a Turismului din cadrul Conventiei Carpatice in Romania, cu sediul la Brasov”, se precizeaza in nota de fundamentare.

Conventia-cadru pentru protectia si dezvoltarea durabila a Carpatilor a fost semnata in 2003 de statele pe teritoriul carora se afla Muntii Carpati si a intrat in vigoare in 4 ianuarie 2006.

Sursa: Profit [21.10.2016]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2020 Fivestar Hospitality.