English version

Bugetele alocate de romani la iesirile in oras au scazut

Andrei Iusut, proprietarul restaurantului Divan cu specific turicesc si al restaurnatului Meze Taverna cu specific grecesc, ambele situate in Centrul Vechi din Bucuresti, sustine ca in ultima perioada se resimte o scadere a bugetelor alocate de romani la iesirile in oras si pune aceasta tendinta pe seama precautiei.

Restaurantul Divan a fost deschis in 2010 in urma unei investitii de 400.000 EUR, iar in 2012 a inaugurant restaurantul grecesc Meze Taverna, printr-o investitie de 270.000 EUR.

Iusut a precizat ca persoanele care vin la restaurant sunt foarte precauti si cantaresc cu mare grija ceea ce comanda. Nu mai este disponibilitatea care era inainte, cand se comanda mult, se cereau deseori si sampanii scumpe. Acum, romanii sunt mult mai rezervati, isi evalueaza foarte atent bugetul, comanda strict si nu mai ramane nimic in farfurii, a explicat Andrei Iusut.

Initial, proprietarul estima ca restaurantul cu specific grecesc va avea aproximativ 2.000 de clienti pe luna, insa dupa primele luni de activitate cifra se situeaza in jurul a 1.800 de persoane.

Bonul mediu in restaurantul grecesc, precum si in cel turcesc, se ridica la 80-90 RON pentru o masa de doua persoane. In general, clientii celor doua restaurante sunt tineri cu varste de peste 25 de ani si bugete medii.

In restaurantul grecesc, 60% dintre clienti sunt romani, 15% greci si restul sunt turisti straini.

Andrei Iusut afirma ca Centrul Vechi ramane un loc bun pentru deschiderea de businessuri in domeniul HoReCa, datorita expunerii de care beneficiaza, insa recunoste ca sprijinul autoritatilor lipseste.

Mai mult, Iusut critica lipsa unei strategii a autoritatilor in ceea ce priveste conservarea Centrului Istoric al Capitalei.

Sursa: Wall-Street [23.07.2013]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.