English version

Avocatul familiei Habsburg dezminte informatia potrivit careia Castelul Bran ar fi scos la vanzare

Avocatul familiei Habsburg, Corin Trandafir, a dezmintit informatia aparuta in publicatia britanica The Telegraph, potrivit careia Castelul Bran este scos la vanzare. Acesta a precizat ca daca se va hotara vreodata sa se scoata la vanzare Castelul, se va pastra dreptul de preemtiune al statului roman.

Acest articol este o compilatie intocmita pe baza unor informatii aparute pe internet cu ani in urma, a precizat Trandafir.

Pe data de 11 mai, The Telegraph a publicat un material, potrivit caruia Castelul Bran a fost scos la vanzare de proprietarii sai, Dominic, Maria Magdalena si Elizabeth de Habsburg.

In anul 2012, publicatia americana Forbes realiza un clasament al celor mai scumpe proprietati din lume, iar Castelul Bran, evaluat la 140 mil. USD, ocupa primul loc la nivel european si locul al doilea in intreaga lume. Primul loc in topul Forbes era ocupat de o proprietate de 165 mil. USD din Beverly Hills, California, construita in 1926 si in care s-a filmat pelicula „The Godfather” (Nasul), iar locul trei era ocupat de o proprietate evaluata la 135 mil. USD, detinuta de printul saudit Bandar bin Sultan in statiunea de ski Aspen.

Sursa: Adevarul [11.05.2014], Economica [12.05.2014]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.