English version

Ansamblul de lux Alia Apartments a intrat oficial in insolventa

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au acceptat cererea de incepere a procedurii insolventei in cazul companiei Alia Inmobiliaria, prin intermediul careia a fost construit ansamblul rezidential de lux Alia Apartments din zona Arcul de Triumf.

Rezultatul vine la o luna si jumatate dupa ce dezvoltatorul intrase sub incidenta concordatului preventiv.

Cererea spaniolilor a fost inregistrata la tribunal in 21 februarie, iar in 24 februarie judecatorii s-au pronuntat favorabil, numind ca administrator judiciar Casa de Insolventa Transilvania (CITR).

„Imobiliarele și constructiile sunt doua dintre domeniile ce au resimtit cel mai puternic efectele crizei economice. Tocmai de aceea inregistram multe intrari in insolventa in randul dezvoltatorilor imobiliari. Insolventa in cazul Alia Imobiliaria este o oportunitate, care va permite reorganizarea activitatii companiei pentru a continua activitatea și pentru a ramane in continuare un jucator economic important”, a declarat Andreea Anghelof, managing partner al CITR.

Compania Alia Inmobiliaria, controlata de grupul spaniol Alius, a finalizat in 2010 trei blocuri cu 124 de apartamente de lux. La lansarea proiectului, dezvoltatorii au anuntat ca 45% din locuinte sunt contractate, insa ulterior reprezentantii companiei au anuntat un ritm de vanzari tot mai scazut. In prima jumatate a anului trecut Alia a vandut numai 11 locuinte din cadrul proiectului.

Investitia in Alia Apartments a fost de 50 mil. euro, din care 10 mil. euro a costat terenul. Lotul a fost achizitiont in 2005 de la compania romaneasca Aaylex (proprietarul Avicola Buzau) care a intrat ca partener in proiect cu o participatie de 30%. UniCredit Tiriac Bank a asigurat finantarea in procent de 50%.

Spaniolii de la Alia mai au achizitionate doua terenuri. Unul in apropiere de lacul Floreasca pe care intentionau sa construiasca 400 de apartamente de lux cu o suprafata totala construita de 50.000 mp si inca un lot langa DN1 unde aveau in plan un complex de birouri si locuinte pe o suprafata de 48.000 mp.

Sursa: Flux Imobiliar [28.02.2012]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2020 Fivestar Hospitality.