English version

Africa, o noua directie pentru dezvoltatorii imobiliari?

Gabriel Popoviciu, unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din Romania, este tentat sa intre pe piata imobiliara din Africa. Scaderea ritmului de dezvoltare a unora dintre proiectele sale din Romania pare sa-l fi determinat sa observe cu mai mare atentie potentialul pietelor imobiliare din tarile din centrul si sudul Africii.

Tarile din centrul si sudul Africii sunt in plin proces de dezvoltare economica, acest context fiind deosebit de favorabil dezvoltatorilor imobiliari care doresc sa speculeze oportunitatile oferite de aceasta piata.

Gabriel Popoviciu este artizanul aducerii in Romania a retelelor de restaurante Pizza Hut, KFC, Hard Rock Cafe, brandurile Howard Johnson, Ramada si IKEA si brutariilor Paul si Cinnabon. Omul de afaceri a pus bazele unui parteneriat, dupa Revolutie, cu omul de afaceri Radu Dimofte, cei doi construind cel mai puternic operator de francize din Romania.

Un alt proiect ambitios marca Popoviciu este proiectul Baneasa, care a fost inceput in urma cu 8 ani si care urma sa dinamizeze intreaga zona de nord a Capitalei. Vazut de multi ca una dintre cele mai importante dezvoltari urbane private din Europa, proiectul a pierdut din avantul initial si pare sa fi trecut in plan secund pentru Popoviciu, care pare tot mai aproape de o investitie pe pamant african.

Sursa: Imobiliare.Net [29.10.2014]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.