English version

“Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”: cel mai mare proiect dedicat turismului de pensiune din Romania

Intreprinzatorii din turismul romanesc si managerii de pensiuni turistice sunt invitati sa adere la proiectul finantat din fonduri europene “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”, care a fost lansat de catre Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri, in parteneriat cu Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural, ANTREC si Asociacion Agraria de Jovenes Agricultores de Almeria, ASAJA, din Spania.
 
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeste in oameni!”.
 
Proiectul, cu un buget total de 5 mil. EUR, se va desfasura pe o perioada de 2 ani in toate regiunile tarii si are ca scop dezvoltarea unei comunitati de antreprenori si manageri de pensiuni turistice care sa beneficieze de instruire, informare si consultanta pentru a-si
dezvolta afacerile.
 
Proiectul urmareste sa creasca potentialul turistic al zonelor rurale si capacitatea operatorilor din turism de a atrage turisti, romani sau straini, in aceste zone.
 
Peste 500 de intreprinzatori si manageri de pensiuni vor fi instruiti printr-un program de educatie manageriala si consultanta e-Learning, iar durata acestui program este de 9 luni, in perioada februarie 2012 - octombrie 2012, in cadrul a 4 module de curs, Management Financiar, ITC, Marketing si Promovare, Management Turistic.
 
In cadrul proiectului vor fi organizate 7 conferinte regionale, pentru aproximativ 1.500 de beneficiari, cu scopul de a impartasi bunele practici in domeniu.
 
O alta directie de actiune a proiectului este cea de Consultanta, prin care peste 500 de antreprenori si manageri de pensiuni vor fi sprijiniti si impulsionati sa isi dezvolte afacerile, prin acordarea de consultanta personalizata in cele 7 birouri regionale.
 
De asemenea, 100 de beneficiari vor avea ocazia sa faca parte dintr-un program de schimb de experienta in Spania, program care va cuprinde vizite la unele dintre cele mai de succes pensiuni.
 
O alta etapa a proiectului vizeaza realizarea de studii de piata in toate regiunile tarii, cu scopul de a identifica oportunitati de afaceri, urmand sa fie stabilite directiile strategice pentru turismul de pensiune.
 
“Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania“ este considerat cel mai mare proiect dedicat turismului de pensiune din Romania.

Sursa: Horeca Romania [20.04.2011]

Booking.com

Follow FivestarH on Twitter

Copyright © 2019 Fivestar Hospitality.